søndag 26. juli 2009

Morellsaft
Vi har et morelltre i hagen og det er fullt - virkelig fullt - av moreller. Vi har både spist dem rett fra treet og gitt bort en del. I fjor kokte jeg grøt en dag. Men alle de steinene da..... Jeg tok ut steinene før jeg kokte grøten, men DET er kjedelig jobb, det!!
Nå holder morellene på å råtne på rot, og vi plukket derfor noen liter i dag - som siste innspurt før fugler og moder jord får resten av bæra.
Jeg puttet alle bærene i en stor kjele, helte på litt vann og en del sukker, og det har kokt og kokt og kokt i evigheter. Så kom jeg på at jeg har syltesukker, og helte oppi litt av det også -- og kokte videre.
Ikke visste jeg hva jeg laget.......... Men etter prøvesmaking av både saften og bærene, har vi funnet ut at jeg har laget SAFT !
Resten av bærene ligger fortsatt i kjelen sin, dog ikke lenger på kokeplata. Noen av dem skal vi snart spise med sjokolade-iskrem.
Hvis saften fortsatt er god når den blir helt kald, så blir det mange liter saft til neste år!

6 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Så deilig!! :o)

Rubia sa...

Det høres godt ut! Det bra du utnytter naturen.

RigmorNY sa...

Bruker du ikke saftkoker? ;) Du må lage Morellelikør. Det skal vist være godt. Her går det i grønnsaker og urter. Men nå har vi hatt litt regn så pass at gresset igjen har vokst, så da må plenen klippes. ;)

mimouna sa...

Det hørtes godt ut. Moreller smaker sommer!

madebyjulia sa...

Ser kjempegodt ut:)

Magica sa...

Så gøy at dere har masse moreller:-)
Kan ikke skjønne hva vi gjør galt jeg, men alt vi prøver å ha ute blir tatt av noe/noen. Vi har hus i sverige også med både pære, plommer og bær men der er det vepsen som sitter klistret så det er umulig for oss å høste inn. Fryktelig trist og det gjør jo at en mister all lyst når en ikke får noe av det selv:(
Og netting hjelper sikkert ikke for så små insekter heller....nei kos dere med det dere får, det unner jeg deg;-)