onsdag 26. august 2009

Fargen er fortsatt BLÅ

Ikke noe bilde denne gangen, men må dele oppskrift på iskrem med dere!

Jeg har laget både solbær- og blåbær-iskrem :-)

Pisk 3 egg med 2,5-3 dl sukker
Pisk 3 dl kremfløte i en annen bolle
Bruk stavmikser på ca 200 gram bær
Bland alt sammen med slikkepott.
Sett i fryseren.
Rør godt rundt med slikkepotten hver halvtime til isen er frossen -- og det tar laaaaang tid.
La isen bli skikkelig stivfrossen (1 døgn?)
Ta den opp fra fryseren, og tines til du klarer å bruke skje på den. Nam-nam !!

Hvis du fristes til å spise før den har gjennomgått en stivfrossen periode, så er den ikke fullt så frisk i smaken.

Jeg brukte 3 dl sukker på solbæra, de var forøvrig rett fra buske i hagen.
På blåbæra, som kom fra fryseren, og ble tint i mikroen, så brukte jeg 2,5 dl sukker.

3 kommentarer:

spøt-oline sa...

Nam, nam. Dette må prøves. Takk for besøk i bloggen min :)

Celie sa...

Det er sååå godt med hjemmelaget iskrem, takk for at du minnet meg på det. Det er lenge siden jeg har laget det nå.

Kort og Søm sa...

Nam, nam.. :o)

God helg!