lørdag 10. juli 2010

Vi har vært i fantastiske RIGA !

I hele 10 dager. Med strålende sol i en svært interessant by. Litt større enn Oslo, men så lite trafikk at man nesten kan gå midt i gata, og ikke kø i en eneste butikk eller serverdighet. For en herlig opplevelse!
Vi bodde i den gamle russiske delen av byen, med trikk nr 7 rett utenfor døra.
Trikken hadde høye trinn, men alltid veldig god tid, så alle passasjerene kom av og på uten å stresse. Gamle damer må få sterke armmuskler av å heise seg opp og ned av trikketrinnene :-)
Gatene var sjeldent asfaltert i indre by, og sjeldent brostein over hele -- men også  "runde" steiner - ganske slitsomt å krysse ei gate......
Riga er en katteby med masse herlige pusekatter ruslende rundt overalt. Allikevel lukta det ikke kattepiss nesten noe sted!! Patenten på hvordan de fikk til det i nesten 30 varmegrader burde de selge dyrt til andre byer...
Latviere er stolte av landet sitt og ikke minst flagget sitt. I løpet av våre 10 dager, så var det stadig vekk "flaggdager", flagg på bygninger, flaggstenger og på trikken. Vi prøvde å finne ut hva de flagget for, men fant det aldri ut. Jeg forstod det som om det finnes nesten alltid en unnskyldning for å flagge :-)
Det er store klasseskiller i byen. Middelaldrende damer som tilbyr nylonstrømper på gata, bestemødre som selger markjordbær og blåbær, elegante yngre damer med høye hæler og designklær - og ikke minst en bilpark Oslo nok bare kan drømme om. Det er vakre nyoppussa bygninger som skinner i sola, mens nabobygget er forsøkt sikret for å ikke rase i hodet på folk som går forbi.
Det gikk helt greit å komme seg rundt med litt engelsk og et stort smil :-) Latviere er omtrent som oss nordmenn, ganske reserverte og ingen innpåsliten masing.
Men vi har funnet ut hvordan det har gått med Kim - noe folket i Riga fremdeles ikke vet. Siste sesong av Himmelblå har ikke nådd dit ennå :-)
Riga er stolte av sitt kattehus -- noe det kalles pga kattene på taket - ser du den ene til høyre på bildet?
En av de rasferdige bygningene -- i en gate som ellers minner om "beste Frogner" i Oslo.. Her stod ingen biler parkert utenfor, og vinduene så ut til å tippe ut når som helst. Inne var etasjeskillerne råtnet forlengst...

Til slutt et utsiktsbilde:
-- og joda, det var billig garn der. Priser pr 100 gram:
Latvisk ullgarn ca no kr 14-20,-, estlandsk flerfarget ca no kr 24,- 
--og mye vakre smykker -- og deilig mat -- og overalt var det Narvesen, Rimi, Nordea og DnB !

5 kommentarer:

Synnøve sa...

Det så ut som dere har hatt en flott tur :)

Dessuten må jeg si at den strikkekaka du hadde laget lenger nedi her, var skikkelig flott. Jeg er imponert over alle detaljene du hadde fått med på den.

Ønsker deg ei riktig god helg :)

line sa...

Høres ut som det har hatt en absolutt strålende tur.

Jeg skulle gjerne tatt en tur jeg også, men ikke lett å få barnepass til 3 gutter i alderen 4-11, og og ta dem med på en slik tur er ikke et alternativ. En gang... kanskje... imens nyter jeg dine bilder og fortelling :)

Ønsker deg en fortsatt god sommer!

Strikkelitol sa...

Ser ut som en fin by! Så koslig å få se bilder fra turen din!

Stubbetufsa sa...

Du må jo ha hatt det storartet der, med garn og ellers alt!

Arielle sa...

Ser ut til dere har hat en kjempe tur til Riga.
Flotte bilder du har tatt.