fredag 25. mars 2011

Milano

Vi har vært i Milano. De 2 forrige innleggene er derfra :-)

Jeg hadde googlet masse på forhånd for å finne garnbutikker. Den veldig, veldig store som jeg fant på nett - og også fant i virkeligheten var trist. Veldig trist. Nesten ingenting untatt garn - ikke bord & stoler for å lese oppskrifter, og knapt nok noen oppskriftshefter i det hele tatt. Ingen dippedutte-ting. Noen få vesker, og en del påtegna broderier hadde dem. Men i det store og hele -- et svært lokale med veldig mye flott italiensk garn som lengtet etter smil, service, kreativitet og varme. Noe det ihvertfall ikke syntes som om den butikken kunne gi.
Ellers solgte enkelte andre butikker også litt garn - sammen med andre varer. Disse butikkene var ofte små og bak disk. Dermed umulig når engelsken er stort sett fraværende i tillegg.
Men -- det finnes alltid et lyspunkt! Siste dagen tok vi trikk nr 2 fra sentrum, ut til endestoppet. Der gikk vi en liten bit videre utover samme vei som trikken hadde kjørt. Kanskje 500-600 meter. Og kom frem til en bitteliten superkoselig butikk! Masse flott italiensk garn, en superhyggelig, engelskspråklig dame som drev butikken, og fullt av folk som satt rundt et bord og strikket og skravlet.
Butikken finner du her, og skal du til Milano - så dra dit - det er ikke så langt unna sentrum som det først virker. Legg merke til den lille tegningen mellom garnhyllene. Slike søte tegninger var det mange av.

Ellers er det kanskje lenge siden du har smakt blodappelsin? Tror ikke jeg hadde sett det på mange år, jeg!

4 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Så hyggelig å være på tur!
Og godt du fant frem til en hyggelig butikk...*smiler*...

God helg,
klem Fredrikke

duBedåre sa...

Åh, fristelse, den garnhylla kunne jeg godt tenkt meg å besøke! Også blodappelsin da gitt, sant som du sier, har ikke sett det på mange år!

takk for hyggelig kommentar hos meg. Finlandshetta har ingen egentlig oppskrift bak seg, men jeg husker jeg skribla ned noen beregninger underveis... Skal ta et dypdykk på syrommet og se hva jeg kan finne, og om det kan transformeres til en oppskrift. Nevnte jeg at jeg har et kaotisk syrom? Eller eh, KREATIVT syrom heter det vel? (o:

Jorunn sa...

Så bra du fant en hyggelig butikk.

LivM sa...

Da ble det vel mye garrn med hjem da? Jo blodappelsiner (som ikke heter det lenger!) har jeg kjøpt både på Mega og på Rimi på Årnes. Deilig!