fredag 22. april 2011

Hagestart 2011 med ny jordbær"åker"

Våren har kommet til oss også, og i dag har det vært shorts-vær!
Først et par bilder fra tidligere i uka - her har vi akkurat kjøpt inn jord og bark og montert det lille drivhuset. Kassa bak er kjøkkenhagen min - men den er full av jordbærplanter som har fått vokse villt & uhemmet i fjor.
Maja koser seg i tørr leire - i dag tok hun den helt ut, og lå rett ut på ryggen med blottet mage og solte seg. Tørr leire & sol = Majas vår-og sommer-koseplass. Leira er ikke i kjøkkenhagen, men stort sett overalt ellers...
Her nede, altså i skråningen nedenfor kjøkkenhagen, så ser dere jordbæråkeren, nylaget denne uken.
Og her et nærbilde av de jordbærplantene som i dag flyttet fra kjøkkenhagen til sin nye plass. Det er litt under halvparten, tenker jeg....
I fjor ble det mange store planter, men rett før de hadde tenkt å gi meg bær, så kom søte rådyr og spiste opp alt sammen. Det tok et par år før de oppdaget at det var mat i kjøkkenhagen min, men nå er jo hemmeligheten avslørt. Og denne nye plassen vil de sikkert oppdage raskere, så her skal det duk over ganske raskt.
Når alle plantene er flyttet , så skal det påfyll med jord i kjøkkenhagen, og så kommer det masse spennende grønnsaker og krydder der (håper jeg!)

4 kommentarer:

line sa...

Så morsomt å se litt av hagen din. Jordbær er godt, så håper du får nyte dem selv i år.

Her har jeg MANGE månedsjordbærplanter etter før-bytte på DinHobby i fjor vår. Jeg har også noen brune bønner som aldri kom i jorden da jeg ikke har kjøkkenhage - men kanskje det blir det i år :)

Jeg gleder meg til flere bilder fra hagen, og ønsker deg fortsatt god påske :)

mimouna sa...

Her er det også "sommer" i dag, og vi har pottet om våre jordbær. Heldigvis er det ingen sultne firbeinte gjester som spiser dem for oss.

Kjekt å pusle i hagen og nyte det fine været!

my little scrapping corner sa...

så flott dere har det. Og det minidrivhuset var jo helt herlig.

Håper jeg får meg kjøkkenhage og :)

Sivic sa...

Så kjekt med jordbær!!!
Vi hadde også jordbærplanter for mange år siden, og det var deilig å hente inn egne bær når de ble modne : )
Håper du får ha dem i fred for de firbente i år : )