onsdag 28. januar 2009

Fakta om trening og helse

SPØRSMÅL: Kan sit-ups forhindre at jeg blir litt bløt og lubben rundt midjen?
SVAR: Definitivt ikke! Når du trener en muskel, blir den større. Derfor bør du ikke gjøre sit-ups med mindre du vil ha stor mage.
SPØRSMÅL: Er svømming bra for figuren?
SVAR: Tja, se på hvaler…
SPØRSMÅL: Jeg har hørt at trim er bra for hjerte- og kar-systemet og dermed kan forlenge livet.. Stemmer det?
SVAR: Hjertet ditt er programmert til å slå et visst antall slag i løpet av livet.Ikke kast dem bort på trim! Alt blir utslitt etter hvert, også hjertet ditt. Med andre ord: Raskere og flere hjerteslag pr. minutt bruker av kvoten. Vil du leve lenge? Ta deg en lur i stedet!
SPØRSMÅL: Burde jeg kutte ned på inntaket av kjøtt og spise mer frukt og grønnsaker?
SVAR: Her må du prøve å tenke logisk. Hva spiser ei ku? Høy. Og hva er det? Grøntfôr. En biff er altså egentlig ikke noe annet enn en mer effektiv måte å spise grønnsaker på.. . Og spiser du i tillegg kylling, får du også i deg mais! En svinekotelett eller en stor biff tilfører kroppen 100 % av anbefalt daglig inntak av grønnsaker.
SPØRSMÅL: Burde jeg kutte ned på inntaket av alkohol ?
SVAR: Nei, ikke i det hele tatt. Vin er laget av frukt. Brennevin er destillert vin. Det betyr at de tar vannet ut av frukten, så du får enda mer av det gode, sunne innholdet. Øl lages av korn. Skål!SPØRSMÅL: Er sjokolade usunt?SVAR: Er’ru gæern? Kakaobønner = grønnsaker, ikke sant? Det er den beste ‘feel-good’-maten det går an å få.
SPØRSMÅL: Er det viktig å være i god form?
SVAR: ‘Rund’ er en form så god som noen.

Konklusjon: Jeg håper dette oppklarte alle misforståelser du måtte ha hatt om mat, kropp og helse. Husk dette: Livet skal ikke være en reise der målet er å komme trygt fram til graven med en attraktiv og kjernesunn kropp. Nei, da er det bedre å seile ned i kista med et glass vin i den ene hånda og en sjokolade i den andre, med en kropp som er skikkelig velbrukt, mens du roper: ‘Dæven, så moro jeg har hatt det!’

Jeg takker Elin for å dele dette med oss!

3 kommentarer:

Anette sa...

Hihihi :) Denne var morsom :)

Elin sa...

hei på deg.
Takk for titten innom bloggen min.
Bare hyggelig.Klart jeg deler.
Koselig blogg du har.
Klem fra Elin

Wenche/chawo sa...

Så artig denne var.Fikk meg en god latter her.