fredag 15. mai 2009

Garn og litt badefliser :-)

Jeg har snust på forskjellige garntyper i det siste. Garn som skal være ekstra fint - eller ihvertfall ekstra populært! Håndfarget sådann.
Det beige/brune/svarte er Wollmeise Twin 80% merino superwash og 20% nylon, farge Zenzi. (ja, det er 150 gram, men jeg har allerede nøstet opp noe før jeg tok bildet) Jeg har ikke bestemt meg for om jeg liker det ennå, synes ikke det var såååå godt å strikke med og fargeskiftene er raske og rotete. Men strikketøyet, vel og merke med glattstrikk, blir utrolig nydelig!!

Det gule er fra Pagewood Farm, Yukon, farge Golden. Det er 70% merino, 20% bamboo, 10% nylon. Jeg kjøpte dette + et oransje fra Knit Me. Jeg hadde nesten ikke sendt ordren før garnet lå i postkassa, så her er det utrolig rask service!
Det blå-grønne er fra garnklubben Stash Menagerie Club hos Three Irish Girls. Dette er april-pakka. Garnet er Wexford merino silk, med 60% silke og 40% merinoull. Dette garnet er det tykkeste av dem jeg viser frem i dag.
De andre 3 garntypene har alle anbefalt pinne ca 2,5 (+/- 0,25), mens dette garnet har anbefalt 4,5-5,0.
Det røde, nesten selvlysende, garnet er fra Posh Yarn og er det siste ankommet garnlageret mitt. Fargen heter Striking. (Emily?). og inneholder 80 lammeull, 10% angora og 10% cashmere.
Jeg er ikke så inne i forskjellige måleenheter, og orker ikke forsøke å regne om, men for de som vil vite hvor mange meter de forskjellige garna har, så forholder det seg slik:
Wollmeise: 311 meter pr 100 gram (510 yard pr 150 gram)
Pagewood: 450 yards på 3,8 oz (100 gram?)
Three Irish Girls: 240 yards på 4 oz
Posh: 280 yds på 100 gram
For de spesielt årvåkne, så ser dere at garnet er avbildet på badegulvet. Må derfor vise litt mer av våre vakre fliser. For de som ikke vet bedre, kan jeg fortelle at dette badet ikke er ferdig ennå, så det er en byggeplass, men gulvet blir ihvertfall lekkert:-)

6 kommentarer:

Rubia sa...

Gratulerer med nye, flotte fliser!

Og ikke minst med nytt, spennende garn.
Det blir gøy å se hva du lager av det etterhvert.

vibbedille sa...

Både HARDE og MYYYKE herligheter!!
Kooos deg og nyyyt de!

Ha en flott helg!

Vibbedille

Trulte sa...

Flotte fliser også ja, men er mer interesert i garnet jeg. Du er ikke den første jeg hørt fra at Wollmeise muligens kan være liten skuffelse. Blir spennende å høre dine videre erfaringer med garnet. (jeg har også vurdert å spandere slikt garn på meg, men har ikke tørt fordi jeg har lest om enkelte skuffelser iforbindelse med wollmeisegarnet i det siste. )

kamelia/ Jorun sa...

Takk for besøk!
Ser du er litt på oppusing du også! Ja, det er et slit, men blir jo bra til slutt!!Lykke til med garnet og ha en riktig fin uke!

Anonym sa...

Å, jøje meg! Her var det mye fint - badegolvet inkludert!!!

LivM sa...

Så mye deilig garn du har kjøpt. Gleder meg til å se hva du skal produsere!