mandag 25. april 2011

Hjemmelaga kokosboller

Jeg har fått litt spørsmål etter mitt innlegg om muffins med kokosbolle-topping for et par dager siden. Den toppingen fant jeg oppskrift på hos Martha Stewart. 
Oppskriften er altså 4,15 dl sukker, 3 eggehvitter, 1/4 ts kremortartari - dette kjøpes på apotek, en liten boks for ca kr 100,- . Som smakstilsetning brukte jeg 1 ts vaniljepulver (kjøpes i helsekostbutikk).
Kremortartari er ikke noe alle apotek har inne, men jeg fant det da til slutt. Regner med at det er den som får toppingen til å bli nettopp topper og ikke bare noe som flyter ut.
Men før dette forsøket - så pleide jeg å lage kokosbollekake!
6 pl gelatin - legges i kaldt vann i ca 10 min. Klem ut vannet og smelt i 1 dl kokende vann.
Pisk 4 eggehvitter stive mens du venter på gelatinen, dryss i litt og litt sukker mens du pisker, totalt 4 dl. Den smelta gelatinen helles i en tynn stråle opp i eggehvitte-bollen. Pisk videre ca 5 min.
Sett "veggene/sidene" fra en kakeform på et stort fat og dryss masse kokos inni. Hell over eggehvittemassen og la det stivne i kjøleskap.
Lag glasur av 8 ss sterk kaffe, 2 plater kokesjokolade, 4 ss smør, 1,5 dl melis. (smelt sjokolade og smør i kaffen og tilsett melis).
Alt dette minner meg om en kakekrem jeg har laget noen ganger, hvit som snø, - veldig søt og passer ypperlig til mørke sjokoladekaker. Den oppskriften vet jeg ikke hvor jeg har nå, men tror nok den er nær kokosbolle-innmat i smak.  (avbildet kake har den kakekremen på seg - men jeg troooor kanskje den er farget lyseblå i dette tilfellet...Lenge siden!)
Håper dere har hatt en fantastisk påske og er klar for hverdagen igjen imorgen! 

3 kommentarer:

Sigrids galskap sa...

Nå fikk jeg vann i munnen, dette høres deilig ut!

my little scrapping corner sa...

nam nam, takk for oppskrift :)

mimouna sa...

Åh, det der må visst prøves ut. Søtt og fristende! :o)