tirsdag 28. desember 2010

Papirjuletre

Vi fikk et fantastisk juletre av niesen min på drøye 6 år. Det er laget av papir, stiftet, malt og limt på litt pynt. Nyyyydelig!!
Fikk noen av dere hjemmelaga gaver i år?
Samme frøken hadde også perlet til oss, både en ramme med bilde av seg selv inni og en ting vi har hengt på granjuletreet vårt.

mandag 27. desember 2010

Hjemmelaga julegaver gitt bort i år

Jeg fant et innlegg hos Beate hvor hun viste frem de strikka julegavene hun hadde gitt bort i år. Jeg fikk lyst til å lage et tilsvarende innlegg, men ikke bare på strikka.
Her er hundekjeks, finèr-hjerte og -pepperkakemann, solbærlikør og resten strikking. I tillegg pakket jeg om noe nøtter, tørka frukt og sjokolade i egne poser/bokser.
Håper gavene falt i smak! :-)

lørdag 25. desember 2010

En hyggelig julaften :-)

Hadde dere en fin julaften? Vi hadde det kjempekoselig. Vi var hjemme og hadde gjester her. Kalkunen og riskremen ble vellykket og det er vel det viktigste :-)
Jeg fikk en drøss flotte pakker - og skal ikke kjede dere med alt. Viser derfor frem de typiske hobbyrelaterte gavene her!
Knit Pro strikkepinner i hauger !!! av kjæresten, ny skjærematte og kniver til Silhoutten av kjæresten, lamineringsmaskin m/utstyr av broren min & familien, A&C-boka av svigers, og en heklebok fra hobbynissene (hint om at det er på tide jeg lærer å hekle!)

Jeg vil også gjerne vise frem borddekorasjonen vi hadde i går. En stjerneformet kakeform, fyllt med oasis og vann, og stappet nedi røde roser, roseblader og hvite, tynne lys. Jeg lette overalt etter lange hvite lys, men fant ingen steder, så det ble de korte.  Hvis noen vet hvem som selger lange tynne lys, så gi meg et tips!

onsdag 22. desember 2010

Kleshengertrekk (igjen)

Det har vært oppe før, men nå tar jeg det igjen, siden jeg fant en oppskrift i et gammelt blad!
Bruk 1-1,5 nr tynnere pinner enn du ellers ville brukt til garnet, og legg opp f.eks. 15 masker på 3 strømpepinner. Husk å skru ut kroken på kleshengeren før du tar på trekket. Sy sammen i hver kortende.Skru på kroken igjen. Voila!
Hvis du strikker noen trekk i romjula, så kan du ha julepynta kleshengere i gangen til gjestene neste jul!

fredag 17. desember 2010

Endelig! I dag har jeg bakt til jul!

2 typer knekkebrød, lavkarbo-peppernøtter, frukt/nøtte-kake (ikke avbildet), en slags konfekt, og dia-hjerter.Jeg tror det skal bli noe mer en annen dag, men ikke mye.
I tillegg har vi fått krumkaker av moren min.
Knekkebrødet/kjeksen nederst til venstre er bare såååååå god med smør & ost på !
Jeg har ingen tradisjoner for hva som må bakes, så her er det stadig nye overraskelser hvert år. Ingenting av hva jeg har laget i dag har vært prøvd her før. Spennende!
Det som er derimot ER en tradisjon er kalkun som julemiddag, og riskrem til dessert! 
GOD HELG - og husk - det blir jul selv om du ikke stresser deg ihjel, så ta det heeeeelt rolig :-D
(vi skal ikke ta det like rolig som jeg anbefaler deg, for det har vi gjort tidligere i advent, så nå må vi rydde vekk alt hobbystæsjet i stua og finne spisestuebordet og .........finne igjen plassen til juletreet..........og.....og...).

torsdag 9. desember 2010

Snømann

I kveld skal Mannen på julebord, og spurte om jeg ville bake en kake han kunne ha med. Jippi!!
Så da hadde jeg en unnskyldning i går for å handle nye utstikkere, til å lage snøkrystaller og sånt grønt juleblad.... *kremt - hva heter det igjen, det bladet han har på hatten..*
Det er sjokoladekake med deilig sjokoladekrem og aprikossyltetøy. Snømannen er hvit smørkrem, som ble ekstra hvit fordi jeg drysset i masse hvitfarge (= titandioksyd) mens jeg pisket.

onsdag 8. desember 2010

Gi en symaskin til jul !

Jeg jobber på et lite kontor. På et annet lite kontor, tvers over gangen, sitter Frode. Han tipset meg i dag om symaskiner!
Jeg er veldig sikker på at pengene blir brukt der de skal (siden Frode er en av dem som passer på det), og for oss med håndarbeidsinteresse, så må det være kjekt å gi bort en symbolsk symaskin - sammen med en liten hjemmelaget gave, ikke sant?

Her finner du info om symaskinen og hvem som trenger dem: http://tano.foxdata.no/wp/?p=378

lørdag 4. desember 2010

Egenkomponert, enkel buksedress

Til dukke ca 36-38 cm.
Hvis du vil strikke noe kjapt, uten heklekanter eller knappehull eller andre kanskje tidkrevende ting.
 Bruk pinne nr 3,5 og passende ullgarn.
Legg opp 34 masker, strikk noen omganger perlestrikk nederst, og deretter glattstrikk til arbeidet er 7-8 cm. Du strikker frem og tilbake, ikke rundt.
Strikk et bein til.
Ha begge inn på samme rundpinne (eller dvs jeg strikker dem på rundpinne fra starten av, så henger det ene beinet på mens det andre strikkes).
Strikk noen omganger glattstrikk rundt, og deretter 2 r, 2 vr , totalt rundt i 8-10 cm.
Strikk baksiden for seg: Strikk 2 m sm i start og slutt av annenhver omgang/pinne, til du har 28 m. Arbeidet med baksiden skal felles av når det er totalt 6 cm - med unntak av de 4 første og de 4 siste maskene på pinnen! Disse skal strikkes i rillestrikk til seler, ca 6 cm (ikke mer ihvertfall).
Strikk deretter forsiden, fell av som baksiden til du har 28 m. Forsiden skal være totalt 3 cm før du feller av alle maskene.
Sy i trykknapper ytterst på selene og på fronten, rett over der vrangborden slutter. Selene må sitte utenpå buksa, for de hjelper til å holde fronten på plass, så den ikke ruller nedover. Hvis du heller vil ha selene på innsiden, så må du sikkert hekle en kant eller noe, og da har du plutselig fått detaljoppgavene jeg har unngått på denne buksedressen!